BNR Nieuwsradio : Wat kunnen we leren van de natuur? - 18/05/2011

Learn from nature
Share

Gisteren was ik te gast in de studio van BNR Nieuwsradio om mee te praten in het programma Denktank. Centrale vraag van het programma was “Wat kunnen we leren van de natuur?”. De discipline biomimicry of bionica houdt zich met deze vraagstelling bezig. Eigenlijk niets nieuws; Leonardo da Vinci bestudeerde immers vogels om zijn wens tot vliegen te verwezenlijken.

Omdat we (binnenkort) tegen een aantal natuurlijke grenzen aanlopen, is het volgens mij weer tijd om onze natuurkennis uit de kast te halen en verder te ontwikkelen. Door de natuur beter te begrijpen kunnen we oplossingen vinden voor problemen zoals een overmaat aan stress, een tekort aan duurzame energie of de gevolgen van klimaatveranderingen.

De natuur is voor ons een inspiratiebron en ondernemerschap de weg om nieuwe oplossingen in de vorm van producten en diensten beschikbaar te maken voor een breed publiek. Het interview is te beluisteren via http://www.bnr.nl/programma/denktank/2011/05/16/wat-kunnen-we-leren-van-de-natuur.

Indien u interesse heeft om over dit onderwerp met ons verder te praten, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Bert van Helvoirt (bert@shft.nl)