Bouwteam+ wint Social Innovation Award 2011 - 02/12/2011

Share

Bouwteam+ heeft tijdens het Social Innovation Event op 30 november de Social Innovation Award 2011 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door de prof. dr. P. Eijlander, rector magnificus van de Universiteit van Tilburg. Samen met Midpoint Brabant, Gemeente Tilburg en Community Sense organiseerden zij het event.

Bouwteam+ is een innovatieve samenwerkingsvorm die we nu inzetten voor het nieuwe, duurzame kantoor van Van Helvoirt Groenprojecten. Deze samenwerkingsvorm hebben we samen met elektrotechnisch bureau Klosterman en architectencombinatie Equipe verder doorontwikkeld. En nu brengen dit dit dus in de praktijk met een bouwteam dat verder bestaat uit Aannemersbedrijf Roger Michels, GLC Houtconstructies Zuid, Reytech Innovation Projects, Van Delft Installatie, Ecofyt, De Zeven Deugden en DGMR.

Het Bouwteam+ kantelt de bouwkolom naar een horizontaal bouwproces. De jury noemde deze aanpak veelbelovend en ambitieus. De Social Innovation Award zelf bestaat uit professionele begeleiding bij het vormen van een netwerk rond de innovatie.

We zijn uiteraard blij met deze erkenning, want zoals vele innovaties betaamd hebben we te maken met vallen en opstaan. We hebben veel van het proces geleerd en onderkennen ook een aantal nog te ontwikkelen onderdelen. We zijn ervan overtuigd dat een andere manier van werken in de bouw nodig is. We zullen naar een verduurzaming van de bouw moeten, waarbij de klantwens centraal staat, waar we weer werken vanuit ons hart en waar mensen trots zijn op wat ze samen kunnen realiseren. Het is geweldig leuk om een mooi gebouw neer te zetten en daar zijn we hard aan bezig. Vandaag zijn de laatste dakpanelen gelegd. Volgende week de isolatie erop en voor de kerst de afwerkvloer nog storten. Begin volgend jaar is de uitbereiding klaar en start de renovatie van het oude gedeelte. Wil je het proces volgen, kijk dan op www.duurzaamkantoor2011.nl.

Uiteraard feliciteren wij ook Prins Heerlijk, de andere winnaar, met behalen van deze mooie prijs!
De Social Innovation Award is een prijs voor de meest belovende aanpak op het terrein van economische en maatschappelijke innovatie. De award draait niet zozeer om een technologische ontwikkeling of een briljant idee, maar vooral om een slimme toepassing, doorontwikkeling of procesverbetering. De prijs ging dit jaar naar twee ondernemingen die actief zijn op verschillende terreinen: de bouw en de horeca.