Duurzaam bouwen ten top! - 04/07/2011

Duurzaam kantoor Van Helvoirt Groenprojecten
Share

Na een lange en gedegen voorbereiding is Van Helvoirt Groenprojecten begin juni eindelijk gestart met de uitbreiding van haar kantoorpand. Voor de realisatie van dit kantoor is een Bouwteam+ opgericht. Bouwteam+ is een concept van Wim van Dijk van Klostermann Nederland BV en wordt in de praktijk gerealiseerd in samenwerking met Bert van Helvoirt.

Het Bouwteam+ principe is nieuw en biedt een innovatief proces voor de realisatie van bouwprojecten. Bouwteam+ kantelt de bouwkolom naar een horizontaal bouwproces en is daarmee uniek, omdat het zorgt voor een samenwerkingsmodel in plaats van een financieel gestuurd model bij de realisatie van bouwprojecten.

Bij dit project wordt onze visie op duurzame bouw zoveel mogelijk doorgevoerd. Het gebouw moet uiteindelijk inzicht geven in de mogelijkheden om duurzame kantoren te bouwen.

Uit GPR berekeningen blijkt dat Van Helvoirt Groenprojecten een van de duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland realiseert. Zo wordt gebruik gemaakt van zonnecellen, Warmte Koude Opslag, Cradle to Cradle-materialen, wordt er demontabel gebouwd en wordt een helofytenfilter op het schuine dak gerealiseerd. Daarnaast is nadrukkelijk aansluiting gezocht met het type werkzaamheden van Van Helvoirt Groenprojecten. Zo fungeert bijvoorbeeld de leemkachel, gestookt op groenafval, als centrale ontmoetingsplaats in het gebouw, wordt urine afgescheiden, zodat het struviet op termijn als meststof gebruikt kan worden.

Een uniek project dus omdat niet alleen het proces, maar ook het duurzame ontwerp zeer innovatief is!

Voor meer informatie over het duurzame kantoor of Bouwteam+ surft u respectievelijk naar www.duurzaamkantoor2011.nl en www.bouwteamplus.nl.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.