Groen bevordert gezondheid - 24/06/2011

Share

Dit blijkt niet alleen uit de dagelijkse praktijk, maar is ook meermaals aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis ondersteunt deze gedachte. Daarom is bij de pas gerealiseerde nieuwbouw uitgegaan van de gedachte dat een aangename, groene, omgeving bijdraagt aan een sneller herstel.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kamers met uitzicht op natuur en tuinen een helende werking hebben. Het nieuwe ziekenhuis is daarom omringd door (binnen)tuinen. Voor de beplanting in de binnentuinen is gekozen uit bijzondere, uitheemse, soms meerstammige bomen. De verschillende groeivormen, bladtexturen en bloemkleuren geven een eigen identiteit en sfeer aan iedere binnentuin, wat bijdraagt aan het herstel van de patiënten.

Bovenstaande sluit naadloos aan bij ons concept ‘Groen en Gezondheid’, waarbij we ons richten op het toepasbaar maken wetenschappelijke kennis in de praktijk.

Indien bovenstaande u interesseert, dan bent u van harte uitgenodigd om aankomende dinsdag onder begeleiding de tuinen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis te bezoeken. Uw gastheren Ruud Kempen van Van Helvoirt Groenprojecten en Ruud Dubbeld van MTD Landschapsarchitecten leiden u rond en zullen daarbij het gedachtegoed achter het ontwerp en de realisatie toelichten.

De uitnodiging vindt u hieronder (klik op de afbeelding om deze te vergroten). U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@vanhelvoirtgroenprojecten.nl.