- 27/06/2016

Share

SHFT publiceerde onlangs een artikel in het boek van de ‘Hedy d’Ancona prijs voor excellente zorgarchitectuur 2016’ over een nieuwe manier van ontwerpen van groen. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt, dit jaar voor de vierde keer.

Hedy d’Ancona heeft deze prijs tijdens haar regeerperiode in het leven geroepen om bewustzijn te creëren onder architecten. Bewustzijn dat de kwaliteit van de leefomgeving van groot belang is voor het gevoel van welbevinden voor mensen die in zorginstellingen verblijven. Welbevinden is van groot belang voor patiënten en heeft directe invloed op de zorgvraag.

Dit jaar was er bij de genomineerde projecten veel aandacht voor materialisatie, daglicht en de relatie met de natuur. Ter gelegenheid van de prijsuitreiking wordt altijd ook een boek uitgegeven, waarin alle genomineerde projecten worden beschreven. Daarnaast bevat het boek een aantal essays die gaan over nieuwe ontwikkelingen in de zorgarchitectuur. Lees hier het artikel ‘Van tuin- en landschapsontwerp naar contextueel ontwerp’.

Als je meer wilt weten over dit onderwerp of over wat SHFT voor je kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

Jasperina Venema