Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de regio - 12/02/2013

Share

In 2011 vroeg de gemeente Tilburg ondernemers uit de regio 013 om de handschoen op te pakken om MVO duurzaam te verankeren in de regio en zo maatschappelijke en economische waarde te creëren. Sindsdien is er een kernteam opgestaan van bevlogen ondernemers: het kernteam MVO013. Ook SHFT is vertegenwoordigd in dit kernteam, door zowel Bert van Helvoirt als Maartje Pinxteren. Het kernteam bestaat verder uit Huub Glas van Zeven Deugden Advies & Management, Dirk van der Ven van Connex Cablemanagement, Emke Mol van MOLCOM Communicatieadvies en tot eind 2013 Yvonne Kimman van de Gemeente Tilburg als bijzonder kernteamlid en -adviseur.

De afgelopen jaren organiseerde het kernteam samen met de gemeente diverse MVO-evenementen zoals de MVO-Tour en de MVO-Prijs. Vanaf 2013 organiseert MVO013 BV zelfstandig MVO-evenementen. Nieuw hierbij is de fysieke MVO community: Urban Oaziz 013. Urban Oaziz biedt gelijkgestemde ondernemende mensen uit de regio 013 met een interesse in MVO een fysiek en virtueel platform om met elkaar in contact te komen, samen te werken en te innoveren. Mensen die lid worden van Urban Oaziz 013, krijgen de beschikking over een professionele flexibele werkplek te midden van het unieke industriële erfgoed van Smederij 013. Urban Oaziz moet zorgen voor kruisbestuiving tussen ondernemers, onderwijs en overheid en zo een een stedelijke oase vormen voor ondernemende mensen met een duurzaam hart. Naar ons idee een prachtig voorbeeld van Social Innovation.

31 januari vond de Big Launch plaats van MVO013 en Urban Oaziz. Tijdens dit evenement presenteerde een dwarsdoorsnede van ondernemende, duurzame mensen en organisaties uit de regio zich middels verrassende pecha kucha’s. Het evenement was met 120 bezoekers zeer goed bezocht. Het inspirerende programma, in combinatie met de netwerkborrel zorgde voor een leuke, interactieve middag waarbij veel contacten gelegd werden. Wat ons betreft de eerste van nog vele MVO-activiteiten. We hopen je graag een keer te ontmoeten in Urban Oaziz. Neem gerust contact met mij op voor een afspraak.

Maartje Pinxteren