Nieuwbouw Van Helvoirt Groenprojecten valt in de prijzen - 26/11/2012

Share

Équipe voor Architectuur en Urbanisme, architect van het nieuwe kantoorpand van Van Helvoirt Groenprojecten, heeft de ARC12 Architectuurprijs gewonnen.

De jury was onder de indruk: “Dit zeer doordachte en in zorgvuldige samenwerking met alle partijen uitgewerkte kantoorgebouw in Berkel-Enschot is een bron van innovatieve oplossingen. We zijn onder de indruk van het feit dat deze oplossingen met veel aandacht zijn geïntegreerd in een coherent gebouw met een aangename belevingskwaliteit. Het project is daarmee een compleet, goed uitgewerkt project dat wordt gekenmerkt door tal van innovaties, zowel in het proces al op het praktisch niveau van materialen, concepten en technieken.”

Ook SHFT speelde een belangrijke rol bij de realisatie van dit pand: Bert zat als opdrachtgever in het Bouwteam+ en realiseerde zo zijn ambitie om een omgeving te creëren die naadloos aansluit bij de identiteit van het familiebedrijf. Een omgeving waarin waarin een verscheidenheid aan werk- en vergaderruimten wordt geboden met wisselende relaties met de natuur. Waar groene energie lokaal wordt opgewekt en in het gehele ontwerp grondig is nagedacht over demontabel bouwen en verantwoord materiaalgebruik. Waar de leemkachel wordt gebrand met het eigen snoeiafval, een grasdak water zuivert en het bioritme en welzijn van mensen centraal staan. Joris ontwikkelde het substraat voor het eerste waterzuiverende groendak ter wereld.

Kortom, mede dankzij onze inspanningen, een resultaat om trots op te zijn.

Maartje Pinxteren