Realisatie Vitura VitaliteitCentrum dichterbij door samenwerking met Prisma - 20/11/2012

Vitura
Share

Groen bevordert de gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft dat aangetoond. Zo kan groen een rol spelen bij herstel van stress gerelateerde klachten. In Zweden wordt van dit principe al sinds 2002 gebruik gemaakt. Daar kunnen mensen herstellen van een burn-out in speciaal daarvoor aangelegde tuinen, onder begeleiding van een multidisciplinair behandelteam. De resultaten van deze behandeling zijn bijzonder positief. Daarom zijn we blij dat de realisatie van het eerste Vitura VitaliteitCentrum steeds concreter wordt.

SHFT is hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Prisma. Omdat de omgeving van een Vitura VitaliteitCentrum essentieel is, moesten we op zoek naar een locatie met veel groene ruimtes en rust. Wij denken dat Landpark Assisië in Biezenmotel, eigendom van Prisma, ruimschoots voldoet aan deze criteria.

Stichting Prisma, die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, is druk bezig met de herontwikkeling van Landpark Assisië. Bij die herontwikkeling staan zorg, bedrijvigheid, vrije tijd en regulier wonen centraal. En vanuit dat oogpunt past de samenwerking perfect binnen de ontwikkelingen van Stichting Prisma.

De tuinen rondom het centrum worden ingericht en geschikt gemaakt voor behandeling door Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel-Enschot. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de expertise van onze Zweedse partner SLU. Maar ook KvK Tilburg ondersteunt het project, omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling van bedrijvigheid in het Groene Woud. Zo is dit project een mooi voorbeeld van regionale samenwerking.

We hopen het eerste Vitura VitaliteitCentrum in het voorjaar van 2013 te openen. Denkt u iets te kunnen betekenen bij de realisatie ervan, neem dan contact met ons op.

Maartje Pinxteren