Vitura VitaliteitCentrum winnaar Natuurprijs 2013 - 02/12/2013

Share

Al enkele jaren werkt SHFT aan de realisatie van het eerste Vitura VitaliteitCentrum. En gelukkig komt de daadwerkelijke startdatum steeds dichterbij; het is onze intentie om in maart te starten met de eerste groep deelnemers.

Het doet ons goed om te merken dat niet alleen wij geloven in Vitura. Tot onze vreugde is het Vitura VitaliteitCentrum de winnaar van De Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Kennisdag ‘Op je Gezondheid!’ op Hogeschool VHL in Velp.

‘Goed voor de gezondheid én goed voor de natuur’. Naar die projecten was Nationaal Groenfonds dit jaar op zoek voor de Natuurprijs 2013. Dat het thema leeft, bleek uit het grote aantal van ruim 75 inzendingen. Uiteindelijk waren tien projecten genomineerd.

Uit het juryrapport: “De kracht van dit project zit in een combinatie van verschillende aspecten. De gezonde en helende werking van de natuur wordt benut in haar meest pure vorm. Er wordt gewerkt op een professionele werkwijze en met wetenschappelijke onderbouwing. Zowel voor natuur als voor gezondheid levert het project meerwaarde op. Dit alles maakt dat het project uitstekend past binnen het thema van de Natuurprijs  dit jaar.“

Uiteraard zijn we heel trots op deze prijs en erkenning. Het prijzengeld van €10.000,- krijgt zeker een goede bestemming binnen het Vitura VitaliteitCentrum!