De Smederij

Share

De Spoorzone in Tilburg (de voormalige NS werkplaats) beslaat het gebied tussen de Ringbanen West en Oost en staat vol met cultureel erfgoed. Het is een aantrekkelijke locatie onder andere omdat deze in het centrum van Tilburg ligt. Toch kennen veel mensen dit gebied niet, maar daar gaat verandering in komen!

De gemeente Tilburg wil in dit gebied met bijzondere tijdelijke activiteiten aansluiting met de binnenstad realiseren, maar heeft er voor gekozen om het gebied in fases tot ontwikkeling te laten komen. De delen van het gebied waar de komende 5 tot 10 jaar geen bouwplannen voor zijn, komen hiermee geleidelijk tot bloei. De Spoorzone wordt zo een broedplaats van activiteiten (zoals evenementen, onderwijs en ondernemerschap) en biedt daarmee tevens ruimte voor experimenten en innovatie.

Ook wij zien de vele kansen en hebben daarom eind april, samen met Walas BV en Mundial, een intentieovereenkomst met de gemeente Tilburg getekend. Deze overeenkomst biedt ons, samen met een aantal Tilburgse partners, de mogelijkheid om de komende vijf tot tien jaar tijdelijk activiteiten te ontwikkelen in de voormalige Verensmederij en een aantal panden er omheen.

De Smederij wordt op zondag 14 oktober aanstaande geopend.

Partners: Walas, Mundial en gemeente Tilburg